Workshop een toekomstbestendig vrijwilligersbeleid maken

 

Maanden besteden aan het maken van een vrijwilligersbeleid om er vervolgens achter te komen dat het na het schrijven ervan alweer verouderd is. Hoe zonde is dat? Helaas gebeurt het maar al te vaak.


Meestal komt dat omdat er geen rekening gehouden wordt met het toekomstbestendig maken van een beleid. Juist dat is belangrijk, zeker omdat de wereld (van vrijwillige inzet) snel in beweging is.


Een toekomstbestendig vrijwilligersbeleid is veerkrachtig. Hierdoor hoef je het niet al na een paar maanden weg te gooien. In deze workshop ontdek je hoe je een vrijwilligersbeleid opstelt dat veerkrachtig én toekomstbestendig is.

De voordelen van een toekomstbestendig vrijwilligersbeleid

 

Naast dat het zonde is dat het vrijwilligersbeleid snel al niet meer actueel is, is er nog een ander voordeel aan het hebben van een toekomstbestendig vrijwilligersbeleid. Een organisatie met een sterk en veerkrachtig toekomstbestendig vrijwilligersbeleid komt professioneler over. Dit maakt de organisatie aantrekkelijker voor nieuwe vrijwilligers en helpt om huidige vrijwilligers te behouden. Het gaat jullie dus helpen om in de toekomst gemakkelijker vrijwilligers te werven, behouden, en motiveren.


Ook helpt het hebben van een toekomstbestendig vrijwilligersbeleid je om meer uit het vrijwilligerswerk kan halen, omdat goed is nagedacht over vrijwillige inzet en de rol daarvan binnen jullie organisatie.

 

Leerdoelen

 

Dit is wat je van deze workshop mag verwachten:

  • We nemen kort door wat er in een vrijwilligersbeleid hoort te staan
  • We gaan het hebben over wat jouw rol is in het ontwikkelen van een vrijwilligersbeleid, want hoor je dit eigenlijk wel alleen te doen?
  • Je ontdekt welke 4 pijlers een vrijwilligersbeleid toekomstbestendig maken. Ook krijg je vragen aangereikt waarmee je deze 4 pijlers kunt gaan uitwerken. Daarmee maken we het heel praktisch.
  • We gaan met elkaar brainstormen hoe je deze 4 pijlers uitwerkt in jouw beleid. Samen kom je namelijk tot de beste antwoorden (zo heeft oud-deelnemer Mariska het ook ervaren)! Door met elkaar uit te wisselen leer je ook van andere deelnemers en hoe zij bepaalde dingen aanpakken.

 

Na deze workshop ga je naar huis met een concrete set van pijlers en praktische tips die je direct kunt toepassen. Je leert niet alleen wat een toekomstbestendig vrijwilligersbeleid inhoudt, maar ook hoe je dit kunt implementeren om jouw organisatie aantrekkelijker te maken voor zowel huidige als nieuwe vrijwilligers. Naast de concrete input die je tijdens de workshop krijgt, ontvang je de presentatie als naslagwerk om thuis verder te werken aan je beleid.

 

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij het maken van het vrijwilligersbeleid. Het maakt niet uit of je ervaring hebt met het maken van een beleid. We bouwen de complexiteit langzaam op.

 

Waar en wanneer?

 

  • Dinsdag 3 december va 09.30-12.00 uur
  • Online via Zoom
  • Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers
  • Je investering: 177 euro excl. btw/ 214,17 euro incl. btw. De eerste 4 deelnemers krijgen €20 korting, omdat we bij 4 deelnemers startgarantie kunnen bieden, en dat vinden we fijn voor iedereen die zich aanmeldt. Leden van AGORA krijgen 25% extra korting. Gebruik hiervoor de kortingscode AGORA op het inschrijfformulier.

 

Aanmelden kan zolang de groep nog niet vol zit uiterst tot 26 november 2024 (vol is vol). Wil je met meerdere collega’s meedoen? Zorg dan dat elke collega zich aanmeldt. Deelname is verbonden aan de persoon.

 

Goed om te weten; we kunnen deze workshop ook bij jou op locatie geven speciaal voor jou en je collega’s. Neem bij interesse contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Door wie?

 

Deze workshop wordt gegeven door Suzanne de Baere. Voor meerdere organisaties heeft zij vrijwilligersbeleidsdocumenten geschreven. Ook leert zij cursisten van de basistraining vrijwilligersmanagement en verdiepingstraining vrijwilligersmanagement al jaren hoe zij een vrijwilligersbeleid kunnen opstellen op een zo simpel mogelijke manier.

 

Vragen?

 

Heb je nog vragen over de workshop of twijfel je of het bij je past? Stuur dan gerust een mailtje. We denken graag met je mee.